عمومی

E-posta Pazarlama Nedir?

 

E-posta pazarlaması, potansiyel müşteriler veya müşterilerle ilişkiler geliştirirken ürün veya hizmetleri tanıtmak için e-postanın kullanılmasıdır. Esasen posta hizmeti yerine elektronik olarak yapılan doğrudan postadır.

E-posta pazarlamasının avantajları, bunu doğru yapan yöntemler ve diğer pazarlama biçimleriyle nasıl karşılaştırıldığını öğrenin.

E-posta Pazarlama Nedir?

Bir şirket, sipariş onayları ve müşteri sorularına doğrudan yanıtların yanı sıra bir e-posta gönderdiğinde, bu bir e-posta pazarlama biçimi olarak kabul edilebilir. E-posta pazarlaması, web siteleri, sosyal medya, bloglar ve daha fazlası aracılığıyla çevrimiçi pazarlamayı kapsayan internet pazarlamasının bir bölümüdür.

istanbul sanal ofis

E-posta pazarlaması, şirketle ilgili güncellemeleri içeren haber bültenlerini veya aboneler için satış promosyonları ve özel fırsatlar içerebilir. Pazarlama e-postaları, örneğin bir doğal afet veya şirket skandalı sonrasında olduğu gibi, şirket adına genel bir mesaj paylaşmayı da isteyebilir.

En iyi ihtimalle, e-posta pazarlaması, işletmelerin müşterilerini bilgilendirmelerine ve pazarlama mesajlarını hedef kitlelerine göre uyarlamalarına olanak tanır. En kötüsü, bu tür bir pazarlama, müşterileri sürekli rahatsız edici spam e-postalarla uzaklaştırabilir.

E-posta Pazarlama Nasıl Çalışır?

Küçük işletmeler için erişilebilir olmasını sağlayan bir e-posta pazarlama kampanyası oluşturmak ve izlemek kolaydır. Örneğin, web sitenize bir bülten kayıt seçeneği ekleyebilirsiniz. İnsanlar kaydolurken, büyüyen bir kitleye haber bültenleri gönderebilirsiniz. Müşterileri sosyal medya profillerinizden de haber bültenine yönlendirebilirsiniz.

Düzenli bir bülten, şirketiniz, yaklaşan etkinlikler ve özel teklifler hakkında güncellemeler göndermenin basit ve etkili bir yoludur. E-posta yazılımı, yakın zamanda satın alma işlemi yapmamış müşteriler için otomatik promosyon e-postaları planlamayı da kolaylaştırır.

E-posta pazarlaması, belirli müşteri gruplarını ve hatta belirli kişileri hedeflemenize olanak tanır. Bireysel müşterilere mal veya hizmetlerde özel doğum günü fırsatları sunmak, bunu yapmanın bir yoludur.

Örneğin bir restoran, müşterilere doğum günlerinde bir antrede %50 indirim sunan bir e-posta gönderebilir. Bu tür kişiselleştirme, bir işletmenin müşteriyle bir ilişki geliştirmesine ve sürdürmesine yardımcı olur ve bu, artan satışlara ve müşteri sadakatine yol açabilir.

 

E-posta Pazarlama Alakalı Kalıyor

Sosyal medya çağında, e-postayı silmek cazip geliyor. Bununla birlikte, pazarlama çabalarının önemli bir yönü olmaya devam ettiğine dair istatistiksel kanıtlar var. Örneğin:

https://ofisteofis.com.tr/sikca-sorulan-sorular

E-posta pazarlama şirketi Litmus’taki uzmanlar, e-posta pazarlamasının harcanan her 1 ABD Doları için ortalama 42 ABD Doları döndürdüğünü tahmin ediyor.

Bir anket, katılımcıların %59’unun satın alma kararları söz konusu olduğunda e-postadan etkilendiğini buldu.2

 

Kazanmak

2019’da 1 milyardan fazla alışveriş oturumu üzerinde yapılan bir araştırma, e-posta pazarlamasının sosyal medya için %1’e kıyasla %2,3’lük bir dönüşüm oranına sahip olduğunu buldu.

E-postanın sosyal medyaya göre büyük bir avantajı, müşterilerin bir e-postayı sosyal medyadan daha fazla görmesidir. Sadece sosyal medyada bir şey yayınlamak, mesajınızı görmek istediğiniz herkesin onu göreceği anlamına gelmez. Ancak, bir e-posta okunana (veya silinene) kadar gelen kutusunda kalır.

 

İdeal olarak, e-posta pazarlaması sosyal medya ile el ele gitmelidir. Pazarlama e-postalarınıza sosyal medya “Beğen” veya “Paylaş” düğmeleri eklemek, müşterilerin markanızla bağlantı kurması için ek bir yol sağlar. E-postalara sosyal medya hayranlarından gelen olumlu yorumların parçaları eklenebilir ve sosyal medya gönderileri, müşterileri e-posta bültenlerinize yönlendirebilir.

 

E-posta Pazarlama Stratejileri

Etkili e-posta pazarlaması çaba gerektirir. İşte e-posta pazarlama kampanyalarınızdan en iyi şekilde yararlanmanız için birkaç strateji.

 

Kendi Listenizi Oluşturun

İstenmeyen bir e-posta göndererek yapacağınız tek şey, müşteriye dönüştürmeyi umduğunuz kişilerin çoğunu kapatmaktır. İster web siteniz aracılığıyla, ister mağazanızda veya bir etkinlikte olsun, müşterilerin e-postalarınızı ne zaman almayı tercih ettiğini açıkça belirtin.

 

Kanuna uy

E-posta pazarlamacıları, CAN-SPAM Yasasının kurallarına uymalıdır. Bu kurallar, aldatıcı olmayan bir konu satırına sahip olmayı, abonelikten çıkmak için net bir yol sağlamayı ve e-postaların sonunda adınızı ve adresinizi içermeyi içerir.4

 

Mesajlarınızı Karıştırın

Her zaman satın almak için reklam göndermeyin. Uzmanlığınızı veya başkalarının uzmanlığını paylaşarak, onlara değer verebilecekleri ipuçları ve içgörüler vererek müşterilerle ilişki kurmak için e-postalarınızı kullanın. Siz ve şirketiniz hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlayan bilgileri paylaşın.

 

Abonelerinize Saygı Gösterin

Listenize iyi davranın. İletişim kurduğunuz kişilerin bilgileri konusunda size güvendiğini unutmayın; saygınızı hak ediyorlar. Onları müşterilerden hayranlara ve hatta markanız için evangelistlere dönüştürmek için bir şans istiyorsanız, onları özel hissettirin.

 

Bir Programı Takip Edin

Bir haber bülteni yapıyorsanız bir programa bağlı kalın. Her hafta aynı gün (veya günlerde) bir e-posta göndermek, abonelerinizin sizden ne zaman ve ne bekleyeceklerini bilmelerine yardımcı olur.

 

Mobil için Optimize Edin

Litmus şirketi ile pazarlama analistleri tarafından yapılan araştırmalar, sürekli olarak tüm e-postaların yarısından azının mobil cihazlarda açıldığını buldu. Bu, e-postanız mobil platformlarda doğru şekilde görüntülenmiyorsa, hedef kitlenizin yarısının sizi düşüneceği anlamına gelir. Bir e-postanın nasıl düzgün bir şekilde oluşturulacağını bilmiyorum.

 

Önemli Çıkarımlar

E-posta pazarlaması, bir şirketin ürün ve hizmetlerini tanıtmak veya müşterilerle bağlantı kurmak için e-postanın kullanılmasıdır.

İyi yapıldığında, e-posta pazarlaması etkili bir satış sürücüsüdür.

Yanlış yapıldığında, e-posta pazarlaması müşterileri rahatsız eden spam olarak karşımıza çıkabilir.

En iyi pazarlama e-postaları mobil cihazlar için optimize edilmiştir, müşterilere saygı gösterir ve mesajlaşmayı karıştırırken düzenli bir program izler.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا