افتتاح پایگاه فضایی جدید واستوچنی روسیه

پایگاه فضایی جدید واستوچنی روسیه کار خود را آغاز کرد
پایگاه فضایی جدید واستوچنی روسیه در حضور ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه با پرتاب موفقیتآمیز نخستین موشک سایوز کار خود را آغاز کرد. پوتین این پایگاه را گامی مهم در گسترش برنامههای فضایی روسیه خواند.
تصویرزیر نمایی از پایگاه فضایی جدید واستوچنی است، ساخت این پایگاه به عنوان پروژهای ملی و پراهمیت در روسیه قلمداد میشود.
پرتاب موشک سایوز ۲٫۱a در کوسمودروم در منطقه آمور در نزدیکی مرز مشترک روسیه و چین صورت گرفت. این موشک حامل چندین ماهواره برای استقرار در مدار زمین است.
موشک سایوز ۲٫۱a یکی از موشکهای قابلاعتماد و کارآمد برای انتقال ماهواره ها به مدار زمین است. قطعات مختلف این موشک در سالن بزرگ پایگاه واستوچنی به یکدیگر متصل شدند.
ولادیمیر پوتین ، رئیسجمهور روسیه پیشتر پایگاه فضایی واستوچنی را یکی از مهمترین پروژههای این کشور خوانده بود. ساخت این پایگاه که چند هزار کیلومتر از مسکو فاصله دارد، بارها با مشکلات عدیدهای مواجه شده بود.
پایگاه فضایی جدید روسیه در محوطهای ساخته شده که پیشتر متعلق به ارتش این کشور بوده است. بیش از ۷۰۰ کیلومتر مربع مساحت این پایگاه است و در میان منطقه جغرافیایی تایگا قرار دارد.
برخی از مدیران ارشد این پروژه به دلیل فساد مالی از کار برکنار و شماری از آنان نیز بازداشت شدند. به گفته مقامات قضایی روسیه برخی از مدیران این پروژه متهم به اختلاس “مبلغهای هنگفتی” هستند.
در زمان ساخت این پایگاه فضایی کارگران چندین بار بهخاطر عدم دریافت دستمزد اعتصاب کردند.
مقامات مسئول در روسیه برنامههای بلندپروازانهای را تدارک دیدهاند. قرار است که نخستین فضانوردان روسی در سال ۲۰۳۰ میلادی از این پایگاه به کره ماه سفر کنند.
یکی از ویژگیهای این پایگاه فضایی، محل استقرار آن در جنوب روسیه است. از آنجاییکه این پایگاه فضایی بهطور نسبی (در مقایسه با پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان) فاصله کمتری تا خط استوا دارد، میتوان از نیروی گردش زمین به دور خود برای تسهیل پرتاب موشکها بهره برد.
دولت روسیه با ساخت این پایگاه فضایی در پی آن است که وابستگی خود به پایگاه بایکونور در قزاقستان (تصویر) را کاهش دهد. پایگاه بایکونور از سوی روسیه اجاره شده و ماهانه ۱۱۵ میلیون دلار هزینه آن است. در حال حاضر روسیه برای انتقال تجهیزات و فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی ISS از بایکونور استفاده میکند.
لطفا در نشر دانسته هاي خود کوشا باشيد.چنانچه اين مطلب به نظر شما جالب و مفيد بود آن را از طريق شبکه هاي اجتماعي زير با دوستان خود به اشتراک بگذاريد.