آموزش استفاده از ویدئو مپینگ در آرتیمو

با شکوفایی راهحلهای نقشهبرداری، مسیر ارائه تجربیات همهجانبه هرگز واضحتر از این نبوده و روز به روز در حال پیشرفت است. حال این سوال پیش میآید که نقشهبرداری چگونه انجام میشود؟ آیا آموزشی برای یادگیری آن وجود دارد؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
معرفی ویدئو مپینگ
بهتر است ابتدا به طور مختصر توضیح دهیم که ویدئو مپینگ چیست؟ نقشهبرداری ویدئویی یا مپینگ پروجکشن تکنیکی است که اجازه میدهد فیلمها و تصاویر بر روی هر سطحی پخش شوند و یک تجربه بصری منحصربهفرد و تماشایی با توهمات نوری سه بعدی و انیمیشنهای بسیار مؤثر ایجاد کنند.
با نقشهبرداری ویدئویی، میتوان ساختمانها، مناظر صنعتی، بناهای تاریخی، درختان و اشیا را به صفحهنمایشهای پویا تبدیل کرد که در آن تصاویر با ادراک بیننده بازی میکنند. در انفجاری از جلوههای ویژه و تصاویر نقاشی شده با نور، با ارتباط قوی بین موسیقی و انیمیشن، میتوان عناصر معماری یک ساختمان را جابهجا یا تزیین کرد، شکست و دوباره ترکیب نمود یا قصهگویی سمعی و بصری انجام داد و یا حتی گفتوگو کرد.
منظور از نقشهبرداری در ویدئو مپینگ چیست؟
منظور از اصطلاح نقشهبرداری، مطابقت بین سطوح سه بعدی است که بر روی آنها پروجکشن صورت میگیرد؛ در نقشه برداری باید قبل از هر چیز، محتویات خود طرح و واقعیت آن را در نظر گرفت تا بتوان به دنبال آن ادراک بصری را تغییر داد. نقشهبرداری با انجام یک سری بررسیهای عکاسی از سطح انجام میشود که متعاقبا توسط تیم گرافیک برای ایجاد یک مدل مجازی سه بعدی پردازش خواهد شد. این فرایند به دقت زیادی نیاز دارد؛ زیرا یک خطای کوچک میتواند اثربخشی بصری ویدئویی را که بعدا توسعه داده میشود، به خطر بیندازد.
ویدئو مپینگ را چه کسی میتواند انجام دهد؟
ویدئو مپینگ میتواند برای هر عنصر فیزیکی اعمال شود؛ روی هر چیز کوچک تا غولآسا میتوان آن را اجرا کرد. این کار باید توسط افراد ماهر و با دانش کافی در این حوزه انجام گیرد. ارائهدهندگان خدمات ویدئو مپینگ آرتیمو با ترکیب چندین پروژکتور با کارایی بالا برای یک پروژه، آثار عظیمی را خلق میکنند. متخصصان آرتیمو میتوانند فناوری ضروری را برای تجربیات عالی عرضه کنند. افراد مسئول وظیفه تولید مواد سهبعدی را دارند که به طور انحصاری و بدون نقص با ساختمان مطابقت داشته باشد.
ویدئو مپینگ چگونه انجام میشود؟
ایجاد یک نقشه به نظم خاصی نیاز دارد و شامل چندین مرحله است:
- تجهیزات خود را آماده کنید
ابزارهای نقشهبرداری پروجکشن کم هستند، به یک کامپیوتر، یک ویدئو پروژکتور، یک سطح ویدئو پروژکتور، یک کابل برای اتصال کامپیوتر به ویدئو پروژکتور و یک نرمافزار نیاز دارید.
- سطح پروجکشن را شناسایی کنید
سطح پروجکشن شامل یک شی، یک عنصر معماری، یک دکوراسیون یا یک وسیله جانبی میشود که به طور ویژه بهعنوان ساختاری سازگار با نقشهبرداری سهبعدی طراحی شده است.
- ویدئو پروژکتور را انتخاب و موقعیتهای مناسب را شناسایی کنید
مرحله بعدی انتخاب و قراردادن ویدئو پروژکتور بر اساس محاسبه فاصله نسبت به سطح پروژکتوری است که باید پوشش داده شود. قدرت ویدئو پروژکتور با توجه به اندازه سطح پروجکشن (5000 لومن برای برجستگیهای کوچک و حداکثر تا 20000 لومن برای برجستگیهای تاریخی) و سطح نور محیط انتخاب میشود. پروژکتور باید پایدار، در ارتفاع مناسب و فوکوس صحیح باشد تا رندر مطلوبی از انیمیشنها به دست آید. پس از چندین بار تنظیم، تنظیمات و موقعیت قرار دادن آن باید کاملا قطعی باشد تا از هر گونه خطر جابجایی با نقشهبرداری بعدی جلوگیری شود.
- استوری بورد بسازید
برای داشتن یک نمایش خوب، باید سطح پیشبینیشده را مدلسازی و طراحی حرکتی ایجاد کنید. اکنون زمان ایجاد انیمیشنهایی است که کاملا با سطوح پروجکشن مطابقت دارند. این خلاقیتها معمولا توسط طراحان حرکت ساخته و سپس بهصورت فایلهای ویدئویی صادر میشوند. سپس تکنسینهای این حوزه با استفاده از نرمافزار نقشهبرداری پروجکشن، این خلاقیتهای ویدئویی را با سطح پروجکشن تطبیق خواهند داد.
مراحل استفاده از ویدئو مپینگ
در آموزش ویدیو مپینگ، یادگیری مراحل استفاده از ابزارها و ساخت این ویدیوها بسیار اهمیت دارد و تاثیر زیادی بر روی نتیجه نهایی خواهد گذاشت. مهمترین گامهایی که باید برای این موضوع برداشته شوند، عبارتند از:
گام اول: اسکن لیزری
اسکن لیزری سطح پروجکشن، الگوی شروع فرایند سه بعدی را فراهم میکند. اسکنر لیزری که برای ایجاد نقشه سه بعدی از سطح پروجکشن استفاده میشود، ابزار رایجی است که در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد. اسکن لیزری معمولا حدود یک ماه قبل از رویداد انجام میشود و میتواند از 4 ساعت تا 2 روز تکمیل شود؛ مدت زمان این مرحله، بسته به بزرگی سطح و پیچیدگی معماری متفاوت است.
گام دوم: اعمال دیدگاه مخاطب
هنگام ایجاد محتوا برای نمایش بر روی سطح سه بعدی، موقعیت مخاطب در نظر گرفته میشود. برای اطمینان از بهترین تجربه، محتوا باید برای دیدگاه آنها بهینه شود. به عنوان مثال اگر قرار است مخاطب به تصاویر ارائه شده نگاه کند، ویدئو از زاویه پایین فیلمبرداری میشود. متخصص نقشهبرداری پروجکشن، نقشه معماری دیجیتال سطح را به یک قالب طراحی تبدیل و سپس موقعیتی را شناسایی میکند که بهعنوان مرجع چشمانداز مخاطب استفاده میشود.
گام سوم: ایجاد محتوا
محتوا ممکن است شامل انیمیشنهای گرافیکی، فیلمهای ویدئویی یا ترکیبی از این دو باشد که برای بهترین تجربه بر اساس دیدگاه مخاطب ایجاد شده است. محتوای نهایی در فایلهای فیلم، رندر شده و به متخصص نقشهبرداری پروجکشن بازگردانده میشود.
گام چهارم: پیش نمایش
اکنون همه چیز به سرورهای رسانه وارد میشود؛ جایی که فایلهای فیلم مستقیما بر روی نقشه بافت سطح طرحدهی اعمال میشوند تا ببینند محتوا هنگام پخش در توپوگرافی ساختمان چگونه خوانده میشود. سپس پروژکتورهای مجازی اضافه میشوند تا موقعیت ایدهآل، چرخش، اندازه، نسبت لنز، فاصله طرحریزی و اندازه لنز را ترسیم کنند.
گام پنجم: انجام تنظیمات برای واقعیت
متخصص نقشهبرداری پروجکشن باید موقعیتیابی پروژکتوری را با محدودیتهای واقعی هماهنگ کند. در حالت ایدهآل، همه پروژکتورهای مورد استفاده در پروژه نقشهبرداری پروجکشن باید در یک راستا با یکدیگر و فاصلههای مساوی از هم باشند؛ اما شرایط در محل به ندرت این امکان را فراهم میکنند. تنظیمات باید با استفاده از ترکیبی از امکانات مربوط به منحرف کردن پروژکتور و کنترلهای نقشه برداری سرور انجام شوند.
سخن پایانی
اگر مایل به کسب تخصص در حوزه ویدئو مپینگ هستید و میخواهید از این طریق برای آینده خود برنامهریزی کنید، میتوانید به سراغ دورههای آموزشی در دسترس بروید. مراجعه به وبسایت آرتیمو در این راستا به شما کمک خواهد کرد. آرتیمو چندین سال است که در زمینه ارائه خدمات ویدئو مپینگ فعالیت میکند و میتواند پاسخگوی نیازهای شما در این حوزه باشد.
منابع:
https://www.heavym.net/what-projection-mapping-is-and-how-to-do-it/
https://mappingprojector.com/how-to-create-a-video-mapping/
https://annavalley.co.uk/project/5-steps-to-spectacular-3d-projection-mapping-for-events/