بهترین پردازنده های سرور اچ پی

پردازنده، مهم‌ترین اجزای یک سرور است و قدرت پردازشی و عملکرد کلی آن را تعیین می‌کند. اما بهترین پردازنده برای سرورهای HP کدام است؟ آیا هنگام انتخاب پردازنده باید تعداد هسته‌ها را ملاک قرار دهیم یا فرکانس و حافظه کش مهم‌تر هستند؟ اگر می‌خواهید به پاسخ دقیق و روشنی برای این سوالات دست پیدا کنید و با بهترین پردازنده‌های سرور HP آشنا شوید، توصیه می‌کنیم این مطلب را تا انتها دنبال کنید. در ادامه، 4 مورد از محبوب‌ترین CPUهای سرور اچ‌پی به انتخاب کاربران را معرفی کرده و مهم‌ترین مشخصات فنی آن‌ها را بررسی می‌کنیم. در نهایت نیز درباره مهم‌ترین نکاتی که باید هنگام خرید پردازنده سرور مد نظر قرار دهید، صحبت خواهیم کرد. پس، با ما همراه باشید.

بهترین پردازنده‌های برای سرورهای HP کدام‌اند؟

مواردی که در ادامه معرفی کرده‌ایم، بهترین گزینه‌هایی هستند که برای خرید cpu سرور می‌توانید آن‌ها را بررسی و انتخاب کنید:

1. پردازنده Intel Xeon Platinum 8280M

اگر قرار است از نسل دهم سرورهای رکمونت HPE در سازمانتان استفاده کنید، پردازنده Intel Xeon Platinum 8280M گزینه ایده‌آلی برایتان خواهد بود. این پردازنده نیز یکی از قوی‌ترین CPUهای شرکت اینتل است که بر پایه معماری Cascade Lake طراحی شده و برای سرورهایی که قرار است در دیتاسنترها و اجرای برنامه‌های سازمانی در مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار بگیرد، گزینه مناسبی محسوب می‌شود. وجود پسوند M در انتهای نام پردازنده، نشان‌دهنده پشتیبانی از ظرفیت حافظه بیشتر (حداکثر 2 ترابایت رم به‌ازای هر سوکت پردازند) است. بنابراین، پردازنده Intel Xeon Platinum 8280M برای پردازش انواع کلان‌داده، گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود. در جدول زیر، بخشی از مهم‌ترین مشخصات فنی این پردازنده را ارائه کرده‌ایم:

ویژگی توضیحات
تعداد هسته 28
تعداد رشته (Thread) 56
فرکانس پایه 2.7GHz
فرکانس نهایی (توربو) 4GHz
حافظه کش 38.50MB
توان مصرفی (TDP) 205W
رم‌های سازگار DDR4-2933
پشتیبانی از مجازی‌سازی دارد
سازگاری سوکت‌های مادربرد FCLGA3647
نسل سرور سازگار Gen10

پردازنده Intel Xeon Platinum 8280M

2. پردازنده Intel Xeon Gold 6150

اگر دنبال گزینه‌ای اقتصادی هستید که در عین برخورداری از قیمت مناسب، عملکردی عالی در انجام پردازش‌ها داشته‌باشد، پردازنده Intel Xeon Gold 6150 گزینه مناسبی برایتان خواهد بود. این پردازنده 18 هسته دارد و با پشتیبانی از قابلیت‌های پیشرفته‌ای مثل Hyper-Threading و ECC، برای دیتاسنترها، سیستم‌های پردازشی پیشرفته، تصویربرداری پزشکی و حتی اینترنت اشیا، گزینه بسیار مناسبی باشد. به‌علاوه، این CPU از 6 کانال رم DDR4 با حداکثر ظرفیت 768 گیگابایت پشتیبانی می‌کند و سرعت بسیار بالایی در پردازش انواع داده‌ها دارد. در جدول زیر، می‌توانید مهم‌ترین مشخصات فنی پردازنده را مشاهده کنید:

ویژگی توضیحات
تعداد هسته 18
تعداد رشته (Thread) 36
فرکانس پایه 2.7GHz
فرکانس نهایی (توربو) 3.7GHz
حافظه کش 24.75MB
توان مصرفی (TDP) 165W
رم‌های سازگار DDR4-2666
پشتیبانی از مجازی‌سازی دارد
سازگاری سوکت‌های مادربرد FCLGA3647
نسل سرور سازگار Gen10

3. پردازنده Intel Xeon Platinum 8260

این پردازنده، متعلق به نسل دوم پردازنده‌های پلاتینیوم شرکت اینتل است و قدرت بسیار بالایی در انجام پردازش‌های سنگین و پیشرفته دارد. پردازنده Intel Xeon Platinum 8260، دارای 24 هسته است و با پشتیبانی از قابلیت Hyper-Threading، 24 رشته مجازی را نیز برای انجام پردازش‌ها در دسترس شما قرار می‌دهد. در واقع، اگر سرورتان را با این CPU پیکربندی کنید، در مجموعه 48 هسته برای انجام پردازش‌ها در اختیارتان قرار می‌گیرد. این پردازنده مخصوص سرورهای نسل دهم شرکت HP طراحی شده‌است و برای کاربری‌هایی مثل محاسبات ابری، تحلیل کلان‌داده‌ها و مجازی‌سازی سرورها، گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود. برای اطلاع از مشخصات فنی پردازنده Intel Xeon Platinum 8260، جدول زیر را ببینید:

ویژگی توضیحات
تعداد هسته 24
تعداد رشته (Thread) 48
فرکانس پایه 2.4GHz
فرکانس نهایی (توربو) 3.9GHz
حافظه کش 35.75MB
توان مصرفی (TDP) 165W
رم‌های سازگار DDR4-2933
پشتیبانی از مجازی‌سازی دارد
سازگاری سوکت‌های مادربرد FCLGA3647
نسل سرور سازگار Gen10

1. پردازنده Intel Xeon Platinum 8280

اگر ترجیح می‌دهید سرور HP را با یکی از جدیدترین و قدرتمندترین پردازنده‌های شرکت اینتل پیکربندی کنید، پردازنده Intel Xeon Platinum 8280 گزینه بسیار مناسبی برای شما خواهد بود. این پردازنده متعلق به نسل دوم پردازنده‌های سری پلاتینیوم است و با حداکثر 28 هسته و فرکانس 4.0GHz، عملکردی عالی در انجام پردازش‌های سنگین، مجازی‌سازی و تحلیل کلان‌داده‌ها ایفا می‌کند. همچنین، با پشتیبانی از رم‌های DDR4 ، برای محیط‌های سازمانی، دیتاسنترها و پردازش ابری گزینه ایده‌آلی محسوب می‌شود. در جدول زیر، مهم‌ترین مشخصات فنی سرور را به‌صورت خلاصه ارائه کرده‌ایم:

ویژگی توضیحات
تعداد هسته 28
تعداد رشته (Thread) 56
فرکانس پایه 2.7GHz
فرکانس نهایی (توربو) 4.0GHz
حافظه کش 38.50MB
توان مصرفی (TDP) 205W
رم‌های سازگار DDR4-2933
پشتیبانی از مجازی‌سازی دارد
سازگاری سوکت‌های مادربرد Gen10
نسل سرور سازگار FCLGA3647

پردازنده Intel Xeon Platinum 8280

برای خرید پردازنده سرور HP باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

برای جلوگیری از صرف هزینه اضافه و انتخاب پردازنده‌ای که بیشترین تناسب را با نیازهای سازمانی شما داشته‌باشد، توصیه می‌کنیم نکات زیر را هنگام خرید CPU سرور HP مد نظر قرار دهید:

Core یا هسته

هسته، ریزپردازنده‌ای است که وظیفه انجام محاسبات را بر عهده دارد. هر چقدر تعداد هسته‌های یک پردازنده بیشتر باشد، یعنی سرور شما می‌تواند چند کار را به‌صورت هم‌زمان انجام دهد. اگر عملکرد سرور در انجام پردازش‌های موازی برایتان اهمیت دارد، باید توجه ویژه‌ای به تعداد هسته‌های CPU داشته‌باشید.

فرکانس یا کلاک ریت

منظور از فرکانس، سیکل‌هایی است که پردازنده در هر ثانیه انجام می‌دهد. با واحد گیگاهرتز اندازه‌گیری می‌شود. هر چه فرکانس CPU بالاتر باشد، عملکرد بهتری را در انجام پردازش‌ها ارائه خواهد داد. دررابطه‌با کلایک‌ ریت پردازنده، حتما باید کاربرید مورد نظرتان را مد نظر قرار دهید. گاهی اوقات ممکن است سرعت پردازنده مهم نباشد و فاکتورهای دیگری مثل تعداد هسته‌ها اهمیت بیشتری داشته‌باشند.

حافظه کش

کش یک حافظه پنهان است که بین CPU و رم قرار می‌گیرد و داده‌هایی را که پردازنده دائما از آن‌ها استفاده می‌کند، ذخیره می‌کند. در واقع، دسترسی پردازنده به اطلاعات رم زیاد طول می‌کشد و حافظه کش این مدت زمان را کاهش می‌دهد تا سرعت دسترسی به اطلاعات بیشتر شود. بدیهی است که هر چه ظرفیت حافظه کش بیشتر باشد، سرعت دسترسی پردازنده به داده‌ها بیشتر خواهد بود.

رشته یا Thread

مولف مهم دیگری که برای انتخاب پردازنده باید به آن توجه کنید، Thread یا تعداد رشته‌ها است. منظور از این مولفه، تعداد هسته‌های مجازی است که پردازنده برای پردازش محاسبات ایجاد می‌کند. به‌عنوان مثال اگر پردازنده‌ای 8 هسته داشته و در جدول مشخصات فنی آن جلوی مولفه Thread عدد 16 نوشته شه‌باشد، یعنی پردازنده به‌اندازه تعداد هسته‌های خود می‌تواند هسته مجازی ایجاد کند. توجه کنید که تنها پردازنده‌هایی می‌توانند Thread ایجاد کنند که قابلیت Hyper-Threading داشته‌باشند. اگر با هدف مجازی‌سازی (Virtualization) می‌خواهید از سرور استفاده کنید، حتما باید پردازنده‌ای را انتخاب کنید که قابلیت هایپرترد داشته‌باشد.

سازگاری با مادربرد

مادربرد، بستری است که تمای قطعات یک سرور روی آن سوار می‌شوند و مادر برد مواردی مثل نوع سوکت، تعداد سوکت‌های پردازنده، ظرفیت رم، تعداد اسلات‌های PCIe و … را مشخص می‌کنید. بنابراین، قبل از نهایی‌کردن خرید، بررسی کنید و ببینید که آیا CPU انتخابی شما با مادربرد فعلی‌تان سازگاری دارد یا خیر.

سخن پایانی

انتخاب پردازنده مناسب، تا حد زیادی بر پایداری، طول عمر و عملکرد سرور شما تاثیرگذار خواهد بود. در این مطلب، بهترین پردازنده های سرور اچ پی را معرفی کرده و شما را با مهم‌ترین مشخصات آن‌ها آشنا کردیم. در نهایت نیز، به بررسی مهم‌ترین نکاتی پرداختیم که هنگام خرید پردازنده سرور، حتما باید به آن‌ها توجه داشته‌باشید. شما کدام پردازنده را به‌عنوان بهترین CPU برای سرورهای HP معرفی می‌کنید؟ علاوه بر مولفه‌هایی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم، به نظر شما برای انتخاب پردازنده سرور به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + سه =

دکمه بازگشت به بالا