آیا از خواص عسل برای سرفه خبر دارید؟

خواص عسل برای سرفه بر هیچ کسی پوشیده نیست. به عبارت دیگر یکی از بهترین داروهای گیاهی برای درمان سرفه عسل است. زیرا این خوراکی سرشار از ترکیبات ضد باکتریایی و ضد التهابی بوده و با مصرف آن به سرعت می‌توان سرفه‌های خشک و خلط دار را درمان کرد.

برای بهره بردن از خواص عسل جهت درمان سرفه می‌توان آن را با مواد دیگری نظیر دارچین، لیمو، آویشن، زنجبیل و غیره نیز استفاده کرد. در ادامه خواص عسل برای سرفه به همراه دیگر مواد طبیعی بررسی خواهد شد.

علت تاثیر مثبت عسل برای درمان سرفه

خواص عسل برای سرفه شامل گزینه‌های مختلفی است. سرفه یکی از واکنش‌های طبیعی بدن جهت پاکسازی مجرای تنفسی به شمار می‌رود. همچنین بسیار آزاردهنده بوده و نشان دهنده وجود عفونت در گلو و سیستم تنفسی است. یکی از بهترین و شناخته شده‌ترین مواد طبیعی برای درمان گلودرد و سرفه عسل است. بطور کلی عسل به دلیل برخورداری از خواص مختلف تاثیر چشمگیری بر درمان سرفه و تسکین گلو درد دارد. در ادامه برخی از خواص عسل برای سرفه برای عنوان خواهد شد.

خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی

عسل به دلیل برخورداری از پراکسید هیدروژن طبیعی و آنتی باکتریال دارای خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی است. به همین دلیل استفاده منظم از آن می‌تواند به راحتی تمامی ویروس‌ها، باکتری‌ها و عوامل عفونت گلو را از بین ببرد.

برخورداری از خواص ضد التهابی

یکی دیگر از خواص عسل و سرفه، به دلیل داشتن خواص ضد التهابی بافت‌های تحریک شده را تسکین می‌دهد. به همین دلیل استفاده آن نقش موثری برای کاهش سرفه و درمان گلودرد دارد

افزایش رطوبت گلو و تولید بزاق

عسل به دلیل داشتن خواص نرم کننده‌گی، تحریکات ناشی از خشکی گلو را کاهش داده و آن را نرم و مرطوب نگه می‌دارد. به همین دلیل مصرف به اندازه و منظم عسل موجب از بین رفتن خشکی گلو و درمان سرفه‌های خشک می‌شود.

افزایش سیستم ایمنی بدن

یکی دیگر از خواص عسل برای سرفه تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد زیرا عسل سرشار از آنتی اکسیدان است. از این رو مصرف آن نقش موثری در افزایش سیستم ایمنی بدن دارد. بنابراین مصرف عسل احتمال ابتدا به بیماری‌های ویروسی و عفونی را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.

چرا عسل برای درمان سرفه خوبه

خواص عسل برای سرفه بر هیچ کسی پوشیده نیست. شاید بسیاری از مردم به عسل فقط به عنوان یک ماده غذایی شیرین و شیرین کننده معمولی، نگاه کنند. اما باید گفت که این خوراکی یک تسکین دهنده قدرتمند برای مجرای تنفسی و گلو به شمار می‌رود.

عسل طبیعی دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی بوده و نقش موثری را برای باز شدن مجرای تنفسی ایفا می‌کند. همچنین این خوراکی بر روی غشای مخاطی مجرای تنفسی یک لایه محافظ ایجاد می‌کند. این ویژگی آن مانع از تحریک مداوم مجرای تنفسی و سرفه می‌شود.

عسل برای درمان سرفه

برخورداری از مواد مغذی

عسل سرشار از مواد مغذی و آنزیم‌های مفید و مورد نیاز بدن است. به همین دلیل استفاده از آن قدرت بدن را برای مقابله با انواع بیماری افزایش می‌دهد. ناگفته نماند که مصرف به اندازه این ماده شیرین طبیعی، هیچ گونه عوارض جانبی را در پی ندارد.

البته کیفیت عسل برای این منظور اهمیت زیادی دارد. به عبارت دیگر عسل‌هایی که حاوی مواد مصنوعی و افزودنی هستند گزینه چندان مناسبی برای درمان به شمار نمی‌روند. زیرا عسل‌های مصنوعی دارای هیچ کدام از خواص و فواید ذکر شده نیستند. همچنین عسل باید کاملاً خام بوده و فرآوری نشده باشد. زیرا عسل‌هایی که فرآوری می‌شوند به دلیل قرار گرفتن در معرض حرارت بسیاری از خواص خود را از دست می‌دهند.

بهترین روش‌های درمان سرفه و عسل

با استفاده از روش‌های مختلفی می‌توان از خواص عسل برای درمان سرفه بهرمند شد که برخی از بهترین و رایج‌ترین آنها شامل گزینه‌های زیر است.

عسل خام

می‌توان عسل را به صورت خالص و بدون افزودن ماده دیگری برای درمان سرفه مصرف کرد. عسل خام برای کاهش سرفه‌های ناشی از تحریک گلو یک روش طبیعی مناسب محسوب می‌شود.

برای این منظور افراد بزرگسال می‌توانند، تا بهبودی کامل در طول روز یک الی سه بار یک قاشق غذاخوری عسل مصرف کنند. کودکان بالای یک سال نیز برای درمان باید یک قاشق چای‌خوری عسل خام را در طول روز میل کنند. ناگفته نماند که عسل برای کودکان زیر یک سال مضر است. کسانی که در هنگام خواب از سرفه رنج می‌برند، باید قبل از خواب یک قاشق غذاخوری عسل خام را مصرف کنند.

دمنوش عسل با فلفل سیاه

جهت برخورداری از خواص عسل برای سرفه می‌توان از دمنوش عسل با فلفل سیاه استفاده کرد. دمنوش عسل و فلفل سیاه برای بهبود سریع سرفه بسیار موثر بوده و همچنین مجرای تنفسی را نیز پاکسازی می‌کند.

جهت تهیه این دمنوش باید یک قاشق غذاخوری عسل خام را به همراه یک قاشق غذاخوری فلفل ساییده شده در یک لیوان ریخت. سپس حدود ۲۰۰ الی ۲۵۰ میلی لیتر آب را آن اضافه کرده و خوب به هم زد. جهت فعال‌سازی ترکیبات موجود در این مخروط باید به مدت ۱۰ دقیقه آن را به حال خود رها کرد. پس از ۱۰ دقیقه دوباره باید آن را به هم زده و میل کرد. برای دریافت درمان کامل باید این نوشیدنی را در طی روز یک الی دو بار مصرف کرد.

ترکیب عسل با زنجبیل و فلفل قرمز

یکی دیگر از ترکیبات ضد سرفه به همراه عسل شامل ترکیب فلفل قرمز و زنجبیل است. برای تهیه این داروی ضد سرفه باید یک قاشق غذاخوری عسل خام را با ۲ قاشق غذاخوری آب، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب، یک چهارم قاشق چای‌خوری فلفل قرمز و یک چهارم قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل ترکیب کرد. سپس ترکیب فوق را به خوبی با هم مخلوط کرده و در طول روز سه بار از آن مصرف کرد.

فلفل قرمز منجر به تحریک گردش خون شده و از این طریق موجب آزادسازی مخاط در سیستم تنفسی می‌شود. به همین دلیل استفاده از این ترکیب شرایط مساعدی را برای نفس کشیدن فراهم می‌کند.

روش های درمان سرفه با عسل

ترکیب عسل با دارچین

برای تهیه یک داروی ضد سرفه با استفاده از عسل و دارچین باید یک قاشق چای‌خوری عسل خام را با یک چهارم قاشق چای‌خوری پودر دارچین مخلوط کرد. سپس باید در طول روز مخلوط فوق را دو الی سه بار مصرف کرد.

ترکیب عسل با آبلیمو

یکی از بهترین داروهای طبیعی برای درمان سرفه با استفاده از عسل ترکیب آن با آبلیمو است. عسل و آبلیمو هر دو منجر به افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شوند. همچنین دارای خاصیت ضد میکروبی هستند. به همین دلیل مصرف این ترکیب نقش موثری برای درمان عفونت‌های گلو و کاهش سرفه‌های ناشی از آن دارد. برای اثربخشی بیشتر این ترکیب می‌توان به آن فلفل قرمز و روغن نارگیل نیز اضافه کرد.

ناگفته نماند که آبلیمو دارای اسید سیتریک و ویتامین سی است. همین ویژگی آن علاوه بر افزایش سیستم ایمنی، موجب کاهش التهابات بدن نیز می‌شود. کسانی که به دنبال یک ماده طبیعی برای درمان سریع سرفه‌های خود هستند می‌توانند این ترکیب را امتحان کنند.

روغن نارگیل نیز دارای خاصیت ضد التهابی و حاوی اسیدهای چرب است. به همین دلیل افزودن آن به این ترکیب موجب کاهش خشکی گلو و نرم شدن آن می‌شود. فلفل قرمز دارای ماده‌ای به نام کاپسایسین است. کاپسایسین فعال جریان خون را تحریک کرده و از این طریق نقش موثری را برای بهبود التهابات گلو و کاهش علائم آن دارد.

برای تهیه شربت آبلیمو باید یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه را به یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی اضافه کرده و خوب به هم زد. سپس برای قوی‌تر کردن این ترکیب مقدار کمی فلفل قرمز و روغن نارگیل را نیز می‌توان به آن اضافه کرد. برای تهیه این شربت نباید از آب داغ استفاده شود. زیرا در این صورت عسل خواص طبیعی خود را از دست می‌دهد. این شربت را برای درمان سرفه‌های شبانه و بهبود کیفیت خواب باید در طی روز دو الی سه بار استفاده کرد.

ترکیب عسل و سیر

سیر حاوی ترکیباتی نظیر سلنیوم و آنزیم‌ آلییناز است. به همین دلیل مصرف آن علاوه بر کاهش سرفه برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز موثر است. همچنین از سیر می‌توان به عنوان یک ماده ضد میکروبی یاد کرد. به همین دلیل با ترکیب سیر با عسل خام می‌توان خواص این دو ماده را برای درمان سرفه‌های خشک و خلط دار تا چند برابر افزایش داد. ناگفته نماند که مصرف این ترکیب برای جلوگیری از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی نیز بسیار موثر است.

جهت تهیه این ترکیب باید یک فنجان آب جوش آماده کرده و سپس سه حبه سیر را به صورت ریز ریز خرد کرده و به آن اضافه نمود. سپس یک قاشق چای‌خوری پونه کوهی نیز به آن اضافه کرد. آنگاه باید ترکیب فوق را روی حرارت ملایم گذاشته و اجازه داد تا ۵ دقیقه بجوشد. سپس باید آن را کاملاً صاف کرده و صبر کرد تا خنک شود. آنگاه یک قاشق غذاخوری عسل خام را به این ترکیب اضافه کرده و در طول روز دو بار مصرف کرد.

ترکیب عسل و پیاز

جهت استفاده از خواص عسل برای سرفه می‌توان آن را به همراه پیاز نیز مصرف کرد. زیرا پیاز حاوی ترکیبات گوگردی است و برای پاکسازی مجرای تنفسی و رقیق کردن خلط نقش موثری دارد. برای این منظور باید یک قاشق چای‌خوری عسل طبیعی را با یک و نیم قاشق چای‌خوری آب پیاز تازه مخلوط کرد. سپس می‌توان ترکیب فوق را در طول روز دو بار مورد مصرف قرار داد.

ترکیب عسل با شیرین بیان

شیرین بیان نیز همانند عسل دارای خواص ضد التهابی است. بنابراین مصرف آن برای پاکسازی مجرای تنفسی می‌تواند بسیار موثر باشد.

برای تهیه ترکیب شیرین بیان و عسل جهت درمان سرفه باید یک قاشق غذاخوری ریشه شیرین بیان تازه را به یک قاشق غذاخوری دارچین، یک قاشق غذاخوری میوه گل رز، یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه، یک قاشق غذاخوری بابونه و یک قاشق غذاخوری مریم گلی اضافه کرد.

سپس باید دو پیمانه آب به ترکیبات فوق افزود و آن را روی حرارت قرار داد تا بجوشد. آنگاه باید ترکیب فوق را صاف کرده و صبر کرد تا خنک شود. در انتهای کار نیز باید یک پیمانه عسل طبیعی به آن اضافه کرد. اکنون ماده غلیظی به دست می‌آید که می توان در طی روز مقدار کمی از آن را مصرف کرد.

کدام یک از انوع عسل برای درمان سرفه مفید است؟

در بالا با خواص عسل برای سرفه و بهترین ترکیبات برای درمان سرفه آشنا شدیم اما برای تهیه این ترکیبات از کدام نوع عسل استفاده کنیم؟ در این باره باید گفت تمامی انواع عسل اگر طبیعی باشند به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود برای درمان سرفه مفید می باشند. اما به شما پیشنهاد می دهیم از عسل کنار استفاده کنید زیرا عسل کنار نه تنها برای درمان سرفه مفید است بلکه خواص عسل کنار برای مردان و زنان هم بسیار مفید می باشد و پیشنهاد می شود از این نوع عسل استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 7 =

دکمه بازگشت به بالا