خطرات کندن زخم خشک شده
برخی افراد علاقه به کندن زخمهای خشک شده دارند و همچون یک فرد وسواسی مرتب این کار را تکرار میکنند؛ به شکلی که زخم فرصت بهبودی پیدا نمیکند.

سوای بحث روانشناختی کندن زخم خشک شده که عادت اشتباهی است، عوارضی متوجه فرد میشود که در ادامه به نقل از نمناک به آنها پرداختهایم. پیش از ورود به بحث عوارض کندن زخم، بهتر است بدانید که این رفتار اشتباه نوعی دخالت در عملکرد بدن است و نهتنها کار درستی نیست؛ بلکه میتواند شما را دچار مشکل سازد و چنانچه زخم را پیش از اینکه به طور طبیعی ترمیم شود بکنید، میتواند سبب ایجاد حالت ناخوشایندی برایتان شود.
زخم دیرتر خوب میشود
کندن و هر نوع خراش روی زخم باعث خونریزی مجدد آن میشود و این خونریزی منجر به جداشدن پوست تشکیل شده روی زخم خواهد شد. این یعنی بدن شما مجدداً باید برای ساخت پوست جدید و پوشش روی زخم تلاش بیشتری کند و مدتزمان طولانیتری درگیر این زخم باشد.
جای زخم بدتر میشود
هیچکدام از ما دوست نداریم اثری از زخم روی پوستمان بماند. هر نوع اسکار و خراش روی پوست ناخوشایند است. اما با کندن زخم، ما دقیقاً شرایط به وجود آمدن اسکار و جای زخم روی پوست را فراهم میکنیم.
احتمالاً دچار عفونت میشوید
یکی از بدترین عوارض کندن جای زخم و در نتیجه عدم ترمیم زخم، قرارگرفتن در معرض خطر کلونیزه شدن است و این یعنی احتمال عفونیشدن زخم افزایش مییابد. عفونتهای باکتریایی که معمولاً بهخاطر زخمها ایجاد میشوند، برای درمان نیاز به آنتیبیوتیکهای قوی دارند و در صورت درماننشدن حتی میتوانند عفونت خون، مفاصل، استخوانها یا قلب را به دنبال داشته باشند.
به جای کندن زخم چه کنیم
سادهترین پاسخ این است که زخم را به حال خودش رها کنید. چنانچه جای زخم دچار خارش شد و کلافه شدید استفاده از کمی وازلین راهکار خوبیست. هر زمان که وسوسه کندن زخم به سراغتان آمد، با استفاده از کمی کرم نرمکننده همچون وازلین میتوانید شرایط را برای بهبود هرچه سریعتر جای زخم فراهم کنید.
نکته: یکی از پیشنهادات و راهکارهای دیگر استفاده از موادغذایی است که به بهبود سریعتر زخم کمک میکند.
چنانچه نمیتوانید عادت اشتباه کندن زخم را ترک کنید، احتمال ابتلاء به اختلال درماتیلومانیا در شما وجود دارد و پیشنهاد میشود به یک متخصص سلامت روان و تراپیست مراجعه کنید.
- منابع:
https://namnak.com/picking-scabs-risk.p87506