سرکوب افکار نگرانکننده به بهبود سلامت روان کمک میکند

سرکوب افکار نگرانکننده به بهبود سلامت روان کمک میکند
🔴 پاککردن ذهن از افکار ترسناک و فکرنکردن به آنها ممکن است گاهی اوقات برای سلامت روان ما مفید باشد. در اواخر دههی ۱۹۸۰، دانشمندان دریافتند افرادی که از آنها خواسته شده بود تا تنها برای مدتی از فکرکردن به خرسهای قطبی اجتناب کنند، درمقایسهبا افرادی که فقط به این خرسها فکر میکردند، بیشتر در فکر این حیوانات بهسر میبردند.
🔴 یافتهی محققان به شکلگیری این باور منجر شد که مسدودکردن افکار ناخواسته برخلاف انتظار، باعث تکرار آنها میشود؛ بنابراین، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند برخی از اشکال درمان که در آنها بیماران بهجای سرکوب افکار ناراحتکننده به یادآوری و کشف تجربیات دشوار هدایت میشوند، به تقویت سلامت روان آنها کمک خواهد کرد.
🔴 اکنون زولکایدا مامت و مایکل اندرسون از دانشگاه کمبریج دریافتهاند که برخی از اشکال سرکوب افکار میتوانند برای سلامت روان انسان مفید باشند. مامت میگوید:
🔴 وقتی با فکرکردن به موضوع دیگر یا انجام کاری متفاوت از یک فکر اجتناب میکنید، تمایل دارید دوباره آن فکر را جذب کنید؛ ولی ما دریافتیم که سرکوب افکار با اطمینان از اینکه ذهن شما بدون هیچ فکری است (مثلاً با تصور فضایی خالی یا تصور بیرونراندن آن فکر از ذهنتان) میتواند مفید باشد.
🔴 شرکتکنندگان در مطالعه گزارش مربوط به علائم افسردگی و اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD) و اضطراب خود را نیز قبل و پس از دریافت آموزشها ارائه دادند. براساس محاسبات محققان، شدت علائم PTSD در افرادی که افکار منفی خود را سرکوب کرده بودند، ۱۶ درصد کاهش یافت. این کاهش در افرادی که افکار خنثی را سرکوب میکردند، ۵ درصد گزارش شد و دربارهی افرادی با علائم افسردگی نیز صادق بود.
🔴 نظرسنجیها نشان داد که شرکتکنندگان معتقدند سرکوب افکار منفی افزایش تندرستی آنان را هم بهدنبال داشته است. اثرهای سودمند این کار تا سه ماه پس از مطالعه نیز همچنان در شرکتکنندگان بهچشم میخورد. بهعقیدهی مامت، حتی اگر نتایج اخیر در مطالعات بزرگتر تأیید شود، سرکوب برخی از افکار ممکن است مضر باشد. او میگوید: «افکاری وجود دارند که باید با فکرکردن و پردازش به این افکار بتوانید با آنها کنار بیایید؛ اما افکار مربوط به آینده که نمیتوانید کاری برای آنها انجام دهید، بهتر است سرکوب شوند.»
🚀🔴 @theZoomit
لینک منبع