هوش مصنوعی

هزینه هنگفت ارائه خدمات ChatGPT آینده OpenAI را تهدید می‌کند

[ad_1]

شرکت OpenAI ظاهراً بابت فعال نگه‌داشتن ChatGPT و سرویس‌دهی به کاربران این چت‌بات روزانه هزینه بسیار هنگفتی می‌پردازد. همین مسئله موجب شده است که این شرکت در معرض یک بحرانی مالی قرار بگیرد و حتی شاید در آینده با خطر ورشکستگی مواجه شود.

براساس گزارش Analytics India Magazine، شرکت OpenAI روزانه حدود 700 هزار دلار بابت ارائه سرویس‌های ChatGPT هزینه می‌کند. اگرچه این چت‌بات در ماه‌های اخیر موفقیت‌های زیادی داشته است، اما ظاهراً هنوز نتوانسته درآمد کافی داشته باشد تا بتواند هزینه‌هایش را جبران کند.

این گزارش می‌گوید تعداد کاربران OpenAI نیز در ماه‌های اخیر به‌تدریج روبه‌کاهش بوده است. طبق اعلام وب‌سایت SimilarWeb، تعداد کاربرانی که از وب‌سایت ChatGPT بازدید می‌کنند، در ماه ژوئیه نسبت به ژوئن حدود 12 درصد افت داشته است. این مقدار از 1.7 میلیارد به 1.5 میلیارد رسیده، ولی شامل کاربران API این شرکت نمی‌شود.

منتها API شرکت OpenAI هم از سوی برخی مدل‌های زبانی متن‌باز نظیر LLaMA 2 که استفاده از آن‌ها و دستکاری‌شان رایگان است، با رقابتی سنگین روبه‌رو شده است. این مدل‌های متن‌باز برخلاف مدل پولی، بسته و انحصاری OpenAI، قابل شخصی‌سازی و دستکاری هستند.

سم آلتمن با کارکنان OpenAI به اختلاف خورده است

گزارش حاضر می‌گوید میان «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI و سایر اعضای این تیم اختلافاتی به‌وجود آمده است. در شرایطی که این شرکت تمرکز خود را روی سودآوری و توسعه نسخه‌های پیشرفته‌تر GPT گذاشته است، آلتمن به تأکید روی خطرات و ریسک‌های هوش مصنوعی مشغول بوده است.

با وجود نگرانی‌های آلتمن از بابت محصولی که خلق کرده، OpenAI مشغول کار روی روش‌های جدیدی به‌منظور درآمدزایی از GPT-4 بوده است. بااین‌وجود، آن‌ها هنوز به سودآوری نرسیده‌اند و از زمان توسعه ChatGPT تاکنون حدود 540 میلیون دلار زیان به بار آورده‌اند.

این شرکت قبلاً پیش‌بینی کرده بود که در سال 2023 به درآمد سالانه 200 میلیون دلاری و در سال 2024 به درآمد 1 میلیارد دلاری برسد، اما این اعداد حالا بسیار دست‌نیافتنی به‌نظر می‌رسند. OpenAI درحال‌حاضر با گزینه عرضه اولیه سهام یا فروش خود به یک شرکت فناوری دیگر روبه‌رو است.

از طرف دیگر، این شرکت در حفظ نیروهای انسانی بااستعداد خود نیز ناکام بوده است. خیلی از کارمندان OpenAI در ماه‌های گذشته این شرکت را به مقصد دیگر شرکت‌های فعال در زمینه هوش مصنوعی ترک کرده‌اند.

درمجموع، عواملی مثل شرایط نابسامان اقتصادی، کاهش تعداد کاربران، افت کیفیت محصولات و حتی دسترسی محدود به سخت‌افزارهای لازم برای حفظ پایداری سرویس‌ها ازجمله دلایلی است که آینده OpenAI را در هاله‌ای از ابهام قرار می‌دهد. این شرکت حالا باید به‌صورت جدی به‌دنبال راهی برای درآمدزایی باشد تا بتواند آینده خود را تأمین کند و تعداد بیشتری از کارمندانش را از دست ندهد.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا