چگونه ویزای فرانسه بگیریم؟
فرانسه یکی از محبوبترین کشورها برای سفر و مهاجرت با اهداف مختلف است که سالانه تعدادی متقاضی برای سفر به این کشور اقدام به اخذ ویزا می کنند. بدون داشتن ویزا ورود به اکثر کشورهای جهان غیرممکن است و همه افراد در هر سنی برای اقامت در کشوری خارجی باید ویزای آن کشور را دریافت کنند. برخی از کشورها مثل کشورهای اتحادیه اروپا که عضو حوزه شینگن هستند این امکان را فراهم آوردهاند که با دریافت ویزای یکی از این کشورها می توان به سایر کشورهای این منطقه سفر کرد.
مراحل دریافت ویزای فرانسه
1.آماده کردن و بررسی مدارک و اسناد مورد نیاز برای درخواست ویزا
2.تکمیل فرم درخواست ویزا به صورت آنلاین (در هنگام پر کردن این فرم باید پاسپورت معتبر باشد)
3.تعیین زمان مصاحبه برای ارائه درخواست ویزا (برای دریافت ویزای کوتاه مدت بهتر است زمان مصاحبه را دو هفته تا شش ماه قبل از تاریخ سفر تعیین کنید همچنین جهت اخذ ویزای بلند مدت زمان مصاحبه را دو هفته تا سه ماه قبل از تاریخ پرواز انتخاب نمایید).
4.در این مرحله تمام مدارک را ارسال کرده و هزینه خدمات را بپردازید.
5.درخواست خود را در فواصل زمانی مختلف پیگیری کنید.
اعتبار ویزای فرانسه چقدر است؟
بسته به نوع ویزای انتخابی و هدف سفر متقاضی به فرانسه مدت اعتبار ویزا تعیین می شود؛ براساس طول مدت سفر سه نوع اعتبار ویزا به شرح زیر وجود دارد.
- ویزای کوتاه مدت یا شینگن: ۹۰ روز ؛ در این مدت مسافر می تواند طی یک دوره شش ماه دو مرتبه به خاک کشور فرانسه وارد و خارج شود. طول مدت اقامت سفر در هر مرتبه نباید بیشتر از 90 روز شود این نوع ویزای کوتاه مدت با هدف توریستی به متقاضی داده می شود.
- ویزای طولانی مدت: ۳ ماه تا ۱ سال؛ با داشتن این نوع ویزا متقاضی اجازه دارد چندین مرتبه به کشور فرانسه وارد و خارج شود. ویزای طولانی مدت برای تحصیل یا کار به متقاضی داده می شود.
- ویزای ترانزیت: حداکثر ۵ روز؛ این نوع ویزا برای زمانی است که متقاضی به کشور ثالثی قصد سفر دارد و باید در بین مسیر در فرودگاه کشور فرانسه توقف کوتاه مدتی داشته باشد.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای فرانسه
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای فرانسه باید توسط دارالترجمه رسمی به زبان انلگیسی ترجمه شوند و داشتن مهر این مرکز روی مدارک کافی بوده و نیازی به تاییدیه از وزرات امور خارجه و دادگستری نیست.
۱. تکمیل فرم درخواست ویزای: این فرم را می توان به صورت آنلاین پر نمود و پرینت آن را جهت ارائه به سفارت تهیه کرد.
2.دو قطعه عکس ۳.۵x۴.۵: عکس های مورد نظر باید پس زمینه سفید داشته و از تاریخ گرفتن آن ها بیشتر از شش ماه نگذاشته باشد. در حدود 70 تا 80 درصد پس زمینه عکس باید چهره متقاضی مشخص باشد.
3.ارائه اصل و ترجمه شناسنامه و کارت ملی : این مدارک باید توسط دارلترجمه رسمی به انگلیسی ترجمه شده و مهر زده شود.
4.اصل گذرنامه فعلی و تمام گذرنامه های قبلی: این مدارک جهت بررسی تاریخچه سفرهای متقاضی درخواست می شود. گذرنامه فعلی باید حداقل دارای یک صفحه خالی بوده و شش ماه اعتبار داشته باشد.
- 5. رسید پرداخت هزینه های ویزای فرانسه: با توجه به نوع ویزای درخواستی هزینه مشخصی از متقاضی دریافت می شود که رسید آن به همراه سایر مدارک باید به سفارت تحویل گردد.
6.گردش حساب و تمکن مالی: این دو مورد از شرایط مهم اخذ ویزای فرانسه هستند که پرینت گردش حساب متقاضی باید مربوط به 3 ماه اخیر قبل از تاریخ سفر باشد. در مورد گردش حساب تعداد تراکنش اهمیت دارد و مبالغ واریزی و برداشتی مورد نظر نیستند. همچنین مبلغ تمکن مالی در گواهی که از بانک دریافت می شود باید به یورو ذکر گردد و مهر و امضای مسئول شعبه روی آن زده شود.
7.بیان کتبی برنامه و هدف سفر: این برنامه مربوط به روزهای اقامت در کشور فرانسه است که می توان برای تهیه آن به شرکت های خدماتی مسافرتی مراجعه کنید.
8.واچر هتل: این مدرک باید به طور کامل تمام روزهایی را که در فرانسه هستید را پوشش دهد.
9.پرینت رزرو بلیط رفت و برگشت به فرانسه: باید بین واچر هتل و تاریخ رزرو پرواز رفت و برگشت به فرانسه هماهنگی وجود داشته باشد.
- 10. اصل و کپی بیمه مسافرتی: این بیمه باید برای اقامت در تمام کشورهای شینگن اعتبار داشته و مدت اعتبار آن دو روز بیشتر از روزهای اقامت در فرانسه باشد. همچنین مبلغ این بیمه باید حداقل 30 هزار یورو باشد.
- 11. نامه اشتغال به کار: در صورتی که متقاضی در کشور مبدا به عنوان کارمند به کاراشتغال دارد باید نامه اشتغال به کار خود را همراه سایر مدارک به سفارت تحویل دهد. مواردی نظیر سمت شغلی، حقوق دریافتی، تاریخ شروع به کار و نامه سرپرست و یا کارفرمای کارمند باید در گواهی اشتغال قید گردد. علاوه بر این باید موافقت با مرخصی کارمند برای سفر به فرانسه نیز ذکر شود.
12.گواهی اشتغال به تحصیل: در صورتی که متقاضی دانش آموز یا دانشجو در حال تحصیل است باید گواهی اشتغال به تحصیل نیز ارائه دهد. در این گواهی باید به پایه و رشته تحصیلی متقاضی اشاره شود و با مرخصی دانش آموز یا دانشجو موافقت شده باشد.
۱۳. ارائه مدارک بازنشستگی: چنانچه متقاضی از بازنشستگان باشد برای اخذ ویزای فراسنسه باید فیش حقوقی و نامه بازنشستگی خود را به سفارت تحویل دهد.
۱۴. اصل و ترجمه کلیه اسناد ملکی: تمام اسناد و مدارک مربوط به املاک و دارایی های متقاضی باید به صور ترجمه شده تحویل سفارت فرانسه شود.
۱۵. اصل و ترجمه سند ازدواج: اگر متقاضی متاهل باشد و حتی اگر به تنهایی مسافرت کند باید اصل سند ازدواج خود را به همراه ترجمه آن به سفارت ارائه نماید.
۱6. اصل دعوت نامه : در صورتی که متقاضی از سوی دوستان یا خانواده خود و یا کارفرمای فرانسه دعوتنامه داشته باشد می تواند جهت تسریع در روند دریافت ویزای فرانسه این دعوتنامه را به همراه سایر مدارک تحویل سفارت دهد.
نکته مهم در مورد مسافرین خردسال: چنانچه کودکی به همراه یکی از والدین خود به فرانسه سفر کند باید رضایت نامه محضری از والد دیگر ارائه دهد. علاوه بر این باید کپی پاسپورت پدر یا مادر کودک که همراه کودک سفر نمی کنید نیز به سفارت ارائه گردد.
اگر کودکی زیر سن قانونی بدون حضور پدر یا مادر و یا قیم خود به فرانسه سفر کند بایستی والدین کودک رضایت محضری و کپی از پاسپورت خود را ارائه دهند و به همراه کودک فردی را به عنوان سرپرست معرفی نمایند.
جمع بندی
برای سفر به سایر کشورها می توان انواع ویزا را با هدفی مشخص دریافت کرد؛ ما در این مقاله به چگونگی دریافت ویزای فرانسه و مراحل آن پرداختیم.