هزینه تبلیغات گوگل ادز چگونه تعیین میشود؟
هزینه تبلیغات در گوگل ادز معمولاً بر مبنای هر کلیک محاسبه میشود.

به این معنا که صرفاً نمایش تبلیغات در صفحه نتایج هزینهای برای شما ندارد؛ اما اگر کاربران روی لینک تبلیغ کلیک کرده و وارد صفحه لندینگ شوند، هزینهی این کلیک از بودجه شما کم میشود. نکته دیگر اینکه گوگل ادز برای صرفهجویی در هزینهی تبلیغات از سیستم مزایدهای استفاده میکند. به این شکل روی کلمات کلیدی کم رقابت میتوانید با حداقل بودجه تبلیغ بروید؛ اما برای کسب رتبه در عبارتهای پر رقابت باید هزینهی بیشتری بپردازید.
البته فاکتوری به نام امتیاز کیفیت (Quality Score) هم روی میزان هزینهی تبلیغات تاثیر میگذارد. اگر امتیاز کیفیت بالاتری داشته باشید، میتوانید با پرداخت هزینه کمتری در مزایدههای لحظهای گوگل برنده شوید. در ادامه با جزئیات بیشتری دربارهی عوامل تاثیرگذار بر بودجه تبلیغات گوگل ادز صحبت میکنیم. همچنین توضیح میدهیم که چطور بودجه کمپینتان را بهتر مدیریت کنید.
عوامل مؤثر بر هزینه تبلیغات گوگل ادز چیست؟
وقتی صحبت از تبلیغات گوگل ادز میشود، اغلب افراد ذهنشان میرود سراغ تبلیغ در صفحه نتایج گوگل؛ اما در پلتفرم گوگل ادز میتوانید سراغ کمپینهای تبلیغاتی دیگری مثل تبلیغات ویدئویی در یوتیوب، تبلیغات ایمیلی در سرویس جیمیل، تبلیغات کلیکی در شبکه نمایش گوگل، تبلیغات نصب اپلیکیشن و… نیز بروید.
نکته مهم اینکه در گوگل ادز میتوانید خودتان تا حدودی مشخص کنید که مبنای محاسبهی هزینهها چه چیزی باشد؛ در حالت کلی مبنای محاسبات تعداد کلیکهای دریافتی است. به این معنا که اگر تبلیغ شما کلیک دریافت کند، باید بهازای آن هزینه پرداخت کنید؛ وگرنه صرفاً نمایش تبلیغ در صفحه نتایج یا حتی در تبلیغات ایمیلی و ویدئویی شامل پرداخت هزینه نمیشود. علاوه بر پرداخت هزینه بهازای هر کلیک، میتوانید مبنا را به چیزهای دیگری مثل پرداخت هزینه بهازای هر تبدیل، پرداخت هزینه بهازای هر 1000 بار نمایش تبلیغ (بیشتر در تبلیغات ویدئویی کاربرد دارد) یا پرداخت هزینه بهازای هر نصب موفق اپلیکیشن (مخصوص تبلیغات اپلیکیشنی) تغییر دهید.
هزینه تبلیغ بهازای هر کلیک (یا تبدیل) چگونه محاسبه میشود؟
گوگل برای اینکه تبلیغات منصفانهای داشته باشد و کسبوکارها را تشویق به استفاده از تبلیغات مختلف کند، از الگوریتم برگزاری مزایدات لحظهای بهره میبرد. به گفته سایت ادزینو:
«نحوه تبلیغات در گوگل بر اساس مزایدات لحظهای است. در تنظیمات کمپینها شاخصی به نام Bidding وجود دارد. عدد بیدینگ مشخص میکند که شما حاضرید برای نمایش هر بار تبلیغ خود چه هزینهای پرداخت کنید. علاوه بر شما، کاربران دیگری هم ممکن است روی عبارتهای مدنظرتان تبلیغ رفته باشند. تحت این شرایط الگوریتمهای گوگل ادز مزایدات لحظهای را برگزار میکند. این مزایدات بر پایه نرخ Bidding پیشنهادی و امتیازات کیفیت اکانت گوگل ادز انجام میشود. هر چقدر امتیاز کیفیت یک اکانت بالاتر باشد، میتواند با پیشنهاد نرخ Bidding پایینتری برنده مزایده شود.»
خب براساس توضیح بالا، به دو اصطلاح جدید برخورد میکنیم. یکی نرخ بیدینگ (Bidding) و دیگری امتیاز کیفیت. برای اینکه بحث هزینه تبلیغات گوگل ادز را کاملتر پیش ببریم، لازم است با تعریف این دو اصطلاح هم کاملاً آشنا باشیم.
1.نرخ بیدینگ چیست؟
یکی از مراحل ساخت کمپینهای جدید در گوگل ادز، تعیین نرخ بیدینگ است. این عدد مشخص میکند که تبلیغکننده حاضر است بهازای هر کلیک (CPC)، هر هزار بار نمایش تبلیغات (CPM) یا انجام عمل خاص توسط کاربر (CPA) چه مقدار هزینه پرداخت کند. اگرچه این عدد را باید هنگام ساخت کمپینها تعیین کنید، اما در ادامه بازهم امکان تغییر آن را دارید. خیلی وقتها ممکن است پایین بودن نرخ بیدینگ جلوی نمایش تبلیغ شما را بگیرد. این اتفاق زمانی رخ میدهد که نرخ بیدینگ شما نسبت به رقبا خیلی پایینتر باشد.
نکته دیگر اینکه در گوگل ادز میتوانید از استراتژیهای قیمتگذاری خودکار و هوشمند هم برای بهینهسازی نرخ بیدینگ استفاده کنید. در ادامه دربارهی این استراتژیها بیشتر توضیح میدهیم.
2.امتیاز کیفیت (Quality Score) چیست؟
برای آشنایی با اصطلاح امتیاز کیفیت، متن زیر را به نقل از سایت Semrush بخوانید:
«امتیاز کیفیت (Quality Score) معیاری است که در مقیاسی از ۱ تا ۱۰ بیان میشود؛ این شاخص به شما کمک میکند تا کیفیت و میزان ارتباط تبلیغات گوگل و صفحات فرود خود را بسنجید.
امتیاز کیفیت بالاتر نشان میدهد که تبلیغات و صفحات فرود شما نسبت به رقبا وضعیت بهتری داشته و با خواسته کاربران مرتبطتر است. این موضوع کمک میکند تا با کاهش هزینه پرداختی بهازای هر کلیک به جایگاههای بهتری در تبلیغات گوگل ادز برسید.»
“Quality Score is a metric expressed on a scale from 1 to 10 that helps you measure the quality and relevance of your Google ads and landing pages.
A higher Quality Score can mean your ads and landing pages are more relevant to users compared to competing ads. And you may get better placements and lower cost per click (CPC) values as a result.”
اگر بخواهید با پرداخت هزینه کمتری در گوگل ادز تبلیغ کنید، باید امتیاز کیفیت اکانتتان را افزایش دهید. برای رسیدن به امتیاز کیفیت بالاتر ترفندهای متعددی وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
هزینه هر کلیک در گوگل ادز چقدر است؟
هزینه هر کلیک در گوگل ادز به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. از جمله این فاکتورها میتوان به میزان رقابت در صنعت، تعیین استراتژی پرداخت هزینه، موقعیت جغرافیایی، اهداف کمپین و امتیاز کیفیت اکانت اشاره کرد. هزینه پایهی تبلیغات گوگل بهازای هر کلید، حدود 1 سنت تا 10 سنت است؛ اما در عمل گاهی اوقات این هزینه حتی میتواند به حدود 6 تا 9 دلار برای هر کلیک هم برسد که عدد بسیار بالایی است.
جدول زیر را از سایت megadigital برایتان آوردهایم. در این جدول متوسط پرداخت هزینه بهازای هر کلیک را برای هر صنعت مشاهده میکنید. این دادهها مربوط به سال 2025 است.
حوزه کاری | متوسط هزینه بهازای هر کلیک در گوگل ادز |
خدمات حقوقی | 9.21 دلار |
دندانپزشکی | 6.69 دلار |
بهسازی و تعمیرات منزل | 6.55 دلار |
خدمات تجاری | 5.47 دلار |
سلامت و تناسب اندام | 4.18 دلار |
حوزه آموزش | 4.10 دلار |
مالی و بیمه | 4.01 دلار |
خدمات شخصی | 3.90 دلار |
سرگرمی و هنر | 3.13 دلار |
حیوانات خانگی | 2.72 دلار |
رستوران و غذا | 1.95 دلار |
سفر و گردشگری | 1.63 دلار |
فروش پوشاک و جواهرات | 1.55 دلار |
املاک | 1.55 دلار |
نکته: دادههای بالا برای اجرای تبلیغات برای کشورهای انگلیسیزبان و بهخصوص اروپا و امریکا است. هزینه هر کلیک برای اجرای تبلیغات به زبان فارسی عملاً خیلی پایینتر از این اعداد خواهد بود؛ زیرا در ایران کسبوکارهای زیادی سراغ تبلیغات گوگل نمیروند. همین مسئله فرصت خوبی است تا شما از تبلیغات گوگل نهایت استفاده را ببرید. رقابت پایین برای کلمات کلیدی فارسی کمک میکند تا با کمترین هزینهها بتوانید بهترین بازدهی را از تبلیغات گوگل ادز داشته باشید. برای دریافت مشاوره و شروع تبلیغات گوگل ادز میتوانید از کارشناسان ادزینو کمک بگیرید.
بودجهبندی در گوگل ادز چگونه انجام میشود؟
در گوگل ادز بودجهبندی کمپینهای تبلیغاتی بهصورت روزانه یا ماهانه انجام میگیرد؛ این بودجهبندی مشخص میکند که الگوریتمهای گوگل ادز حق دارند تا چه اندازه برای تبلیغات شما پول خرج کنند. البته این الگوریتمها خیلی هم مته به خشخاش نمیگذارند.
متداولترین روش تعیین بودجه در گوگل ادز، استفاده از بودجههای روزانه (Daily Budget) است. در این روش مثلاً شما تعیین میکنید که روزانه حداکثر 5 دلار برای تبلیغات شما هزینه شود. گوگل ادز هم همین عدد را معیار تبلیغاتش قرار میدهد و سعی میکند به طور متوسط روزانه همین 5 دلار را هزینه کند؛ اما ممکن است برخی از روزها کمی بیشتر یا کمتر از این عدد هم هزینه شده باشد. در کل ولی اگر مقدار متوسط را در نظر بگیرید، به همان سقف 5 دلار میرسید.
استفاده از بودجهی ماهانه هم برای مواقعی کاربرد دارد که بخواهید چند کمپین را کنار هم پیش ببرید. در این صورت میتوانید یک بودجهی مشترک برای همهی کمپینها تعیین کنید. به این شکل بودجه تبلیغات شما در ماه تقسیم شده و به بهترین شکل مدیریت میشود.
نکته دیگر اینکه تعیین بودجهبندی برای تبلیغات گوگل ادز به معنای مشخص کردن یک سقف برای این پلتفرم است؛ لزومی ندارد که گوگل ادز روزانه یا ماهانه همان مقدار را هزینه کرده باشد.
مورد بعدی هم اینکه تعیین بودجه ارتباطی با نرخ بیدینگ ندارد. در Bidding شما حداکثر هزینهای که حاضرید بهازای هر کلیک بپردازید را مشخص میکنید؛ در تعیین بودجه اما هدفتان مشخص کردن یک سقف هزینهای برای هر روز یا هر ماه است. البته برای بهینهسازی تبلیغات میتوانید هر زمانی که خواستید، این دو عدد را تغییر دهید.
چگونه با کمترین بودجه در گوگل ادز تبلیغ کنیم؟
تا اینجا فقط دربارهی این مسئله توضیح دادیم که هزینه تبلیغات گوگل ادز چگونه محاسبه میشود و به تعریف اصطلاحاتی مثل نرخ بیدینگ، امتیاز کیفیت و بودجهبندی تبلیغات پرداختیم. اما سوال بعدی اینجاست که چطور میتوانیم با کمترین هزینه در گوگل ادز تبلیغ کنیم؟
برای مدیریت هزینهها در گوگل ادز در ابتدا لازم است با انواع استراتژیهای قیمتگذاری آن آشنا شویم. در گوگل ادز سه استراتژی برای تعیین قیمتگذاریها وجود دارد که عبارتند از:
1.استراتژی قیمتگذاری دستی (Manual Bidding)
خیلی از کارشناسان گوگل ادز ترجیح میدهند خودشان بهصورت دستی نرخ بیدینگ تبلیغات را تعیین و مدیریت کنند. مزیت این روش داشتن تسلط کامل روی تبلیغات، انعطافپذیری و بهینهسازی مصرف بودجه تبلیغات است؛ اما یک عیب بزرگ هم دارد. اینکه زمانبر بوده و مستعد رخ دادن خطاهای انسانی است. علاوه بر این، تبلیغکننده در این صورت باید مداوم حواسش به تمامی کمپینها باشد و در صورت نیاز تغییرات لازم را انجام دهد.
نکتهی دیگر اینکه استفاده از قیمتگذاری دستی نیاز به دانش و تجربهی بالایی هم دارد. به همین دلیل اگر چندان با گوگل ادز و تبلیغاتش آشنا نیستید، خیلی توصیه نمیشود. مگر اینکه بخواهید از یک کارشناس تبلیغات گوگل ادز کمک بگیرید. در این صورت استفاده از Manual Bidding منطقی به نظر میرسد.
2.استراتژی قیمتگذاری خودکار (automated bidding)
برای آشنایی با قیمتگذاری خودکار متن زیر را از وبسایت ادزینو بخوانید:
«زمانی که از استراتژی هزینه خودکار گوگل ادز استفاده میکنید، این سرویس کنترل کامل هزینهها را بر عهده میگیرد. در استراتژی automated bidding، گوگل از یک سری الگوریتمهای خودکار برای تنظیم قیمت پیشنهادی کمک میگیرد. این مجموعه الگوریتمها بر اساس احتمال کلیک روی تبلیغات یا نرخ تبدیل عمل میکنند.»
الگوریتمهای گوگل ادز استراتژیهای متعددی برای قیمتگذاری خودکار دارند که هرکدام هدف مشخصی را دنبال میکنند. برای مثال میتوانید از استراتژی دریافت ماکزیمم کلیک (Maximize Clicks)، دریافت ماکزیمم تبدیل (Maximize Conversion Value)، ماکزیمم مشاهده (Viewable CPM) و… استفاده کنید.
به طور کلی اگر بودجه تبلیغات خوبی دارید؛ اما فرصت ندارید به مدیریت و سروکله زدن با تبلیغات گوگل ادز بپردازید، استفاده از استراتژیهای قیمتگذاری خودکار به کارتان میآید. مزیت این روش صرفهجویی در زمان و بهینهسازی مداوم کمپینها به کمک الگوریتمهای گوگل ادز است؛ اما یک عیب مهم هم دارد. اینکه گوگل ادز کنترل دقیقی روی مقدار هزینههای پرداختی نداشته و ممکن است باعث افزایش هزینههای تبلیغاتتان شود. در حقیقت وقتی شما از گوگل ادز میخواهید حداکثر کلیک ممکن را برایتان بیاورد، تمرکز الگوریتمها دقیقاً روی همین موضوع است. در نتیجه امکان دارد هزینههای شما افزایش چشمگیری داشته باشد.
3.استراتژی قیمتگذاری هوشمند (Smart Bidding)
قیمتگذاری هوشمند را نباید با قیمتگذاری خودکار اشتباه گرفت. در استراتژیهای خودکار الگوریتمهای گوگل از دادههایی که از همین کمپین فعلی جمعآوری میشود، برای بهینهسازیها استفاده میکند. در کمپینهای هوشمند اما گوگل ادز سراغ استفاده از دادههای آماری و کمپینهای مشابه قبلی کمک میگیرد. در نتیجه اثربخشی بیشتری دارد و برای کسبوکارهای کوچک پیشنهاد میشود. خصوصاً اگر وقت و دانش کافی برای مدیریت بودجهی کمپینها را نداشته باشند.
مزیت استراتژیهای هوشمند مدیریت زمان و بهینهسازی مداوم کمپینهاست. در مورد معایب هم تقریباً هر چیزی که برای قیمتگذاری خودکار گفتیم، اینجا هم صدق میکند. در این روش هم کاربر نمیتواند مدیریت دقیقی روی بودجهی کمپین داشته باشد و گاهی ممکن است هزینههای تبلیغاتش افزایش یابد.
به طور کلی اگر میخواهید در هزینههای تبلیغات گوگل ادز صرفهجویی کنید، بهتر است از کارشناسان گوگل ادز کمک بگیرید؛ یا سراغ استفاده از اکانتهای مدیریتی بروید. برخی از شرکتهای تبلیغاتی، پلن اکانتهای مدیریتی را به کسبوکارها ارائه میدهند. در این پلنها مدیریت تبلیغات گوگل ادز برعهدهی کارشناسان باتجربهی این شرکتها خواهد بود.
برای اینکه انتخاب بهتری بین استراتژیهای مختلف قیمتگذاری در گوگل ادز داشته باشید، میتوانید از جدول زیر کمک بگیرید.
معیار | پرداخت هزینه دستی | پرداخت هزینه اتوماتیک |
میزان کنترل بر روی هزینهها | کنترل کامل بر نرخ Bidding | کنترل محدود بر نرخ Bidding |
انعطاف پذیری قیمتگذاری | قابلیت تغییر سریع حداکثر هزینه تبلیغات | تنظیم خودکار حداکثر هزینه تبلیغ توسط الگوریتم گوگل |
نحوه عملکرد | نیاز به دانش و تجربه | بهینهسازی مداوم عملکرد توسط الگوریتمهای گوگل |
میزان هزینه | کنترل بیشتر و احتمال صرفهجویی در هزینه | احتمال پرداخت هزینه بیشتر نسبت به استراتژی پرداخت هزینه دستی |
زمان مورد نیاز | نیاز به زمان برای نظارت و کنترل تمامی کمپینها | صرفهجویی در زمان با سپردن نظارت و کنترل کمپین به الگوریتمهای گوگل |
مناسب برای | کمپینهای کوچک و محدود
کاربرانی که در کار با گوگل ادز تجربه بالایی دارند. |
اجرای کمپینهای بزرگ
مدیریت چند کمپین در کنار هم کاربرانی که تجربه کمی در کار با گوگل ادز دارند. |
چگونه امتیاز کیفیت گوگل ادز را بالا ببریم؟
به جز بحث آشنایی با استراتژیهای قیمتگذاری، افزایش امتیاز کیفیت هم میتواند باعث صرفهجویی در هزینههای تبلیغات گوگل ادز شود. برای اینکه امتیاز کیفیت اکانت را بالا ببرید، لازم است به نکات زیر پایبند باشید. این نکات را از سایت support.google برایتان آوردهایم:
1)بررسی عوامل تاثیرگذار بر امتیاز کیفیت: سه فاکتور تجربه کاربر از صفحه لندینگ تبلیغ، میزان ارتباط تبلیغ با صفحه لندینگ و نرخ کلیک مورد انتظار روی امتیاز کیفیت تبلیغات اثر میگذارند. برای افزایش Quality Score باید با این سه شاخص آشنایی کامل داشته باشید و به درک عمیقتری نسبت به آنها برسید.
2)ارتباط تبلیغ با کلمه کلیدی هدف: هرچقدر بین کلمه کلیدی هدف و تبلیغ منتشر شده ارتباط عمیقتری وجود داشته باشد، شانس دریافت کلیکش بیشتر میشود. برای افزایش این ارتباط بهتر است برای هر گروه کلمه کلیدی هم کانسپت یک صفحه لندینگ و کمپین مجزا داشته باشید. همچنین در تولید محتوا برای صفحات لنگدینگ هم حساسیت بیشتری خرج کنید.
3)افزایش نرخ کلیک (CTA): برای افزایش امتیاز کیفیت باید تمرکزتان را روی افزایش نرخ کلیک بگذارید. تکنیکهایی مثل نوشتن عنوانهای ترغیبکننده، استفاده از کلمات قدرتمند، اضافه کردن توضیحات متای مناسب و استفاده از اعداد معمولاً باعث افزایش نرخ کلیک میشوند.
4)بهروزرسانی صفحه لندینگ: صفحه لندینگ باید متناسب با نیاز کاربر طراحی شده باشد. محتوا، تصاویر، ویدئوها، کال تو اکشن و… همه باید متناسب با رفع نیاز کاربر باشند و بتوانند پاسخ مناسبی به این نیاز بدهند. اگر مخاطب را راضی کنید، گوگل امتیاز کیفیت تبلیغتان را افزایش میدهد.
5)بررسی شاخصهای عملکردی: برای اینکه متوجه شوید کمپین شما چه وضعیتی دارد، باید سراغ شاخصهای عملکردی مثل میزان نرخ کلیک، نرخ تبدیل، میزان بودجهی استفاده شده، نرخ بیدینگ و… بروید. بررسی دقیقتر این شاخصها کمک میکند تا بهتر کمپینهای تبلیغاتی را بهینهسازی کنید.
تبلیغات گوگل ادز با ادزینو
شرکت ادزینو از سال 1398 شروع به کار کرده و پارتنر رسمی گوگل است. پارتنرهای رسمی گوگل حکم نمایندگی این کمپانی را دارند؛ کسبوکارها برای دریافت خدماتی مثل ساخت حساب کاربری، شارژ اکانت و حتی مدیریت تبلیغات میتوانند از پارتنرهای رسمی گوگل کمک بگیرند. اگر برای تبلیغات گوگل ادز نیاز به مشاوره دارید، کافی است به کارشناسان ادزینو پیام دهید. مشاوره تبلیغات گوگل ادز در ادزینو کاملاً رایگان است.