عمومی

کوکو شانل ، از یتیم خانه تا انقلاب در صنعت مد

زندگی نامه کوکو شانل :

کوکو شانل در ۱۹ آگوست ۱۸۸۳ در منطقه ی سامیور (Saumur) فرانسه به دنیا آمد.وقتی شانل کودک بود مادرش بر اثر بیماری فوت کرد. پس از مرگ مادر، پدر دستفروشش به علت فقر گابریل و خواهرش را به یتیم خانه مذهبی سپرد و همانجا بود که کوکو از راهبه ها هنر بافتن و خیاطی را فراگرفت. شانل کودکی خود را در پرورشگاه شروع کرد. کودکی گابریل در پرورشگاه بسیار سخت بود و همین موضوع باعث شد او همیشه از طبقه مرفه جامعه متنفر باشد و به دنبال انتقام از این قشر باشد

دوران نوجوانی وی نیز مانند کودکیش به خوبی پیش نرفت.پس از خروج از یتیم خانه به همراه خواهرش به عنوان خواننده در کلاب شهرهای های ویشی و مولن فرانسه مشغول فعالیت بود. جایی که لقب کوکو (Coco) را به وی اعطا کرده بودند و این لقب برای همیشه با او ماند. برخی می گویند این لقب برگرفته از یکی از آهنگ های شانل به اسم Coco بوده است.اما خود شانل ادعا کرده است که این لقب کوتاه شده ی «cocotte» به معنای «زن تمام عیار» در فرانسوی است.

او سپس در خیاط خانه ای شروع به کار کرد

کوکو شانل

شروع به کار

قبل از افتتاح اولین فروشگاه لباس خود، در سن ۲۰ سالگی پیشنهاد معشوقه اش اتیِن بالسان (Etienne Balsan) را مبنی بر تأسیس یک کارگاه کلاه دوزی قبول کرد و سپس شانل اولین فروشگاه خود را سال ۱۹۱۰ در منطقه ی «رو کابون» پاریس  تحت عنوان 《شنل مد》 افتتاح کرد و به فروش کلاه مشغول شد.کلاه های ساده و سبک و کوچک او خیلی سریع بین قشر مرفه و زنان جوان پاریسی محبوب شد.با توجه به اینکه پیش از آن، زنان کلاه های بسیار سنگین بزرگ و پر از تزیینات را استفاده میکردند این سبک کلاه ،ساختار شکنی بزرگی محسوب میشد و خیلی زود او و فروشگاهش رادبر سر زبان ها انداخت در سال ۱۹۲۳ با دوست اتیل که یک دوک ثروتمند به نام آرتور بود آشنا شد و به او علاقه مند شد.

رابطه با آرتور

کوکو از ویلای اتیل رفت و زندگی و رابطه عاشقانه با آرتور شروع کرد این دو هرگز ازدواج نکردند و به مدت بیست سال تا زمان مرگ آرتور با یکدیگر در ارتباط بودند. هنگامی که دوک از او تقاضای ازدواج کرد او این گونه پاسخ داد: « دوشس های زیادی در وست مینستر وجود دارند اما تنها یک شنل در دنیا وجود دارد. آرتور کپل (Arthur Capel) به فعالیت های شانل بسیار علاقه مند بود و او را حمایت و تحسین میکرد هردوی این افراد نقش به سزایی در شروع اولیه و سرمایه گذاری روی هنر شانل ایفا کردند.

او بعد از آن، فروشگاه­‌های دیگری در دوویل (Deauville) و بیاریتز (Biarritz) افتتاح نموده و شروع به تولید لباس کرد. پس از چندی با اضافه کردن چند مغازه ی دیگر شروع به طراحی و دوخت لباس کرد. اولین موفقیت او در این زمینه به صبحی سرد در داویل فرانسه برمی گردد که از یک زیر پیراهن کشباف قدیمی، لباسی زیبا دوخت و در جواب کسانی که می پرسیدند لباس را از کجا خریده است؟! پیشنهاد می داد اگر مایل باشند می تواند یکی هم برای آنها بدوزد.

کوکو شانل

وی در گفتگویی با یک نویسنده به نام پاول موراند اذعان داشت: ” ثروتم را مدیون آن زیر پیراهن کهنه ای هستم که تنها به دلیل سردی هوای داویل پوشیدمش ! “

کوکو در محافل مختلف در مورد کودکیش حرفای متفاوتی میزد و این باعث شد که زندگی و گذشته او برای اطرافیانش همیشه در ابهام باشد

طرح های معروف

طرح‌های شانل انقلابی را در سبک لباس پوشیدن زنان فرانسه و تمام دنیا ایجاد کرد؛پیش از او زنان لباس هایی دست و پاگیر و با دامن های بلند و سنگین در اجتماع حاضر میشدند اما او با سنت شکنی خود و طرح‌هایی که برخلاف مد مرسوم آن زمان بودند سعی در نمایش سادگی و زنانگی طبیعی خود به دور از هر تجملی داشت.این ویژگی‌ها تبدیل به اصلی‌ترین مشخصه‌ های مارک شانل و نماد او تبدیل شدند

در دهه ی ۱۹۲۰ کسب و کار او رونق پیدا کرد و  در سال 1921 اولین عطر خود به نام Chanel No. 5 را عرضه کرد. حامی مالی شنل در این طرح تاجری به نام «پیر» بود که از دوستان نزدیک وی بود.به این شکل که پیر در قبال در اختیار گذاشتن کارخانه اش برای تولید، ۷۰ درصد سود فروش عطر را دریافت کند و فروشگاهی به نام Bader که فروشنده عطر بود بیست درصد از سود فروش عطر را و خود کوکو تنها ۱۰ درصد از سود آن را دریافت می کردند.پس از سال ها و محبوب شدن کوکو شانل و عطرش،وی از طریق قانون، خواستار بررسی مجدد قرارداد شد.

عطر شماره ۵ شانل همواره در میان لیست ده عطر پرفروش در سراسر جهان جای دارد
در سال ۱۹۲۵ شنل کت و دامن های معروف و زیبای خود را طراحی کرد.طراحی این لباس با الهام از سبک لباس مردانه صورت گرفته بود و پوشیدن آن باعث احساس راحتی برای زنانی میشد که در آن زمان اسیر لباس های تنگ و بسته و سنگین بودند و این باعث شد استقبال بی نظیری از سبک منحصر به فرد کوکو بشود.یکی دیگر از طرح های بی نظیر کوکو شانل پیراهن های مشکی کوتاه بود.رنگی که تا آن زمان تنها برای عزاداری استفاده می شد اکنون در طراحی لباس شب های زیبا جا باز کرده بود.کوکو شانل

از تعطیلی بوتیک تا جاسوسی

دهه ی ۱۹۳۰برای کوکو شنل دوران بدی بود.دوران رکود اقتصادی اروپا و افزایش تنش بین کشورهای اروپایی تاثیرات منفی ای بر روی فروشگاه های کوکو داشت و جنگ جهانی دوم کسب و کار او را تعطیل کرد. او تمام کارکنانش را اخراج کرد و بوتیک هایش را بست و به استراحت اجباری پرداخت در ان زمان او با یک افسر آلمانی آشنا شد و در هتل ریتز،محل سکونت کوکو،با اون هم خانه شد.تبدیل شدن این هتل در آن زمان به مرکز فرماندهی برای آلمانی و رابطه ی او با این افسر آلمانی باعث به وجود آمدن شایعاتی مبنی بر جاسوس بودن کوکو شد.

پس از پایان جنگ جهانی، او به دلیل رابطه اش با آلمان ها مورد بازجویی قرار گرفت.اما به کمک نفوذش و دوستان بسیاری که داشت و نبودن مدرکی علیه او،تبرئه و آزاد شد ولی از دید مردم فرانسه این رابطه به منزله ی خیانت به کشورش بود،فرانسوی ها او را طر کردند کوکو در نهایت مجبور شد خانه اش پاریس را ترک کند و تا سال ها بعد در سوییس زندگی کرد

در سن ۷۰ سالگی، شنل دوباره به دنیای مد بازگشت.کوکو شانل

مرگ کوکو شانل

کوکو شانل در سال ۱۹۷۱ در سن ۸۷ سالگی درهتل ریتز در گذشت. او هرگز ازدواج نکرد. پس از مرگش هزاران نفر برای خداحافظی با او با گل های سفید به کلیسا رفتند و بسیاری از خانم ها با پوشیدن کت و دامن های شنل به او ادای احترام کردند
او که هرگز ازدواج نکرده بود، یک بار گفته بود: “من هرگز نمی­خواستم وزنی بیش از یک پرنده بر روی شانه­‌های یک مرد داشته باشم.”
پس از گذشت ۱۰ سال از مرگ کوکو شنل، کارل لگرفلد ریاست این برند را به عهده گرفت تا میراث شنل زنده بماند

 

عضويت در خبرنامه پاسينيک

براي عضويت در کانال تفريحي خبري پاسينيک کليک کنيد

لطفا در نشر دانسته هاي خود کوشا باشيد.چنانچه اين مطلب به نظر شما جالب و مفيد بود آن را از طريق شبکه هاي اجتماعي زير با دوستان خود به اشتراک بگذاريد.

برداشت و استفاده غيرتجاري از مطالب اين وب‌سايت، با ذکر منبع آزاد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا