عمومی

عوارض چاقی بیش از حد چیست؟

عوارض چاقی کدامند؟

عوارض چاقی و تاثیر آن بر کیفیت زندگی عبارتند از:

چاقی معضلی در همه کشورهای جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه بوده و به شدت رو به افزایش است. دلیل آن نیز کاهش فعالیت های بدنی به دنبال ماشینی شدن سبک زندگی و افزایش میزان استفاده از غذاها و میان وعده های ناسالم و پرکالری است.

کاهش کیفیت زندگی

افزایش چاقی باعث گسترش شدید دیابت و پیامدهای این بیماری بر چشم، کلیه، قلب و … می شود. همچنین بالا رفتن ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی که مستقیماً با چاقی در ارتباط هستند.گسترش چاقی و بیماری های پس از آن در کیفیت زندگی موثر است و با کاهش کیفیت زندگی افراد در سنین میانسالی و کهنسالی طول عمر به شکل چشمگیری کاهش می یابد بنابراین باید به کاهش میزان چاقی در جامعه کمک کنیم. در صورتی که از چاقی افراد جلوگیری نکنیم در مهار دیابت و بیماری های قلبی و عروقی نیز موفق نخواهیم بود.اصلاح شیوه زندگی موثرترین راه برای کاهش چاقی است. راه های دارویی و جراحی نیز تأثیر زیادی در لاغری دارد ولی میزان موفقیت آن به اندازه سبک زندگی صحیح، نیست.

احتمال بروز سنگ صفرا

سرطان، دیابت، فشارخون بالا و … از جمله بیماری هایی هستند که پیش از این، محققان چاقی را از متهمین ردیف اول بروزشان معرفی کرده بودند. حالا تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد نوجوانانی که چاق هستند در مقایسه با نوجوانانی که وزن نرمال دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا هستند.به گزارش بی بی سی، یک تیم تحقیقاتی ۵۱۰ هزار نفر که بین ۱۰ تا ۱۹ سال سن داشتند را تحت بررسی قرار دادند. بر اساس نتایج این تحقیقات که در مجله تغذیه و امراض معده و روده کودکان منتشرشده، از میان این افراد ۷۶۶ نفر سنگ کیسه صفرا داشتند. این تحقیقات معلوم کرد کسانی که چاق بودند دو برابر کسانی که وزن مناسب داشتند به بیماری سنگ کیسه صفرا مبتلا شده بودند.

تشدید درد از عئارض چاقی است

در یک تحقیق معلوم شد افرادی که وزن بیشتری دارند و سنگین تر هستند، درد و ناراحتی بیشتری را تجربه می کنند. در این مطالعه کارشناسان بهداشت عمومی روی اطلاعات بیش از یک میلیون نفر مربوط به وضعیت سلامتی آن ها آزمایش و بررسی انجام دادند. این اطلاعات از طریق مصاحبه های تلفنی بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ میلادی جمع آوری شده بودند. ۳۸ درصد از شرکت کنندگان مبتلا به اضافه وزن و ۲۵ درصد آن ها چاق بودند. به گزارش سایت اینترنتی هلت دی نیوز، نتایج بررسی ها نشان داد میزان احساس درد در افرادی که دارای اضافه وزن هستند نسبت به گروهی که وزن طبیعی دارند ۲۰ درصد بیشتر است.

باعث تغییر واکنش زبان

دانشمندان اعلام کردند که چاقی ممکن است در نقاطی از مغز که سیستم طعم را از طریق سلول ها روی زبان کنترل می کند، تغییر ایجاد کند. با توجه به نشریه “پلاس وان”، زیست شناسان دانشگاه “بوفالو” دریافتند که داشتن اضافه وزن واکنش زبان را در غذاهای مختلف تغییر می دهد.آن ها، ۲۵ موش طبیعی را با ۲۵ تا از هم نوع های این موش ها که غذاهای بسیار چرب می خوردند و چاقی مفرط داشتند مقایسه کردند. محققان دریافتند که موش های چاق، سلول های گیرنده طعم و مزه کمتری در مقایسه با آن هایی که لاغرتر بودند، داشتند و به محرک های شیرین پاسخ کمتری دادند، علاوه بر این، سلول های پاسخ در حیوانات چاق حتی واکنش ضعیف تری را نشان داد .

خطر ابتلا به بیماری کلیوی

بررسی محققان نشان می دهد چاقی و اضافه وزن می تواند خطر ابتلا به بیماری های پیشرفته کلیوی را افزایش دهد. محققان دانشگاه کالیفرنیا اعتقاد دارند نوجوانان چاق پیش از آن که به سن بزرگسالی برسند می توانند با کاهش وزن از ابتلا به این بیماری ها جلوگیری کنند.به بیان دیگر مقابله با شیوع چاقی روندی سریع نخواهد داشت، اما در صورتی که اقدامات پیشگیرانه انجام شود، تعداد کمتری از افراد به بیماری های قلبی، کلیوی و دیابت مبتلا خواهند شد. همچنین گفته شده است افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند بیشتر در معرض بیماری های پیشرفته کلیوی قرار می گیرند،اما این خطر برای افراد غیردیابتی با اضافه وزن هم وجود دارد.

افت شنوایی از دیگر عوارض چاقی است

بررسی ها نشان می دهد چاق بودن به خصوص افزایش چربی شکمی در بروز اختلالات شنوایی نقش دارد. در این بررسی اطلاعات بیش از ۶۸هزار زن شرکت کننده در مطالعه سلامت پرستاران هاروارد ارزیابی شد. همچنین از این افراد درخواست شد در فاصله سال های ۱۹۸۹ تا ۲۰۰۹ میلادی هر دو سال یک بار به پرسش های مطرح شده در مورد وضعیت سلامت و عادات روزانه شان به دقت پاسخ دهند. در سال ۲۰۰۹ میلادی از آنان در مورد قدرت شنوایی شان نیز پرسش هایی مطرح شد. به گفته پزشکان در طول انجام این مطالعه از میان هر شش زن یک نفر به عارضه افت شنوایی یا ناشنوایی مبتلا شده بود. همچنین در افرادی که شاخص توده بدنی یا اندازه دور کمر بیشتر بود خطر بروز مشکلات شنوایی نیز افزایش پیدا می کرد.

عضویت در خبرنامه پاسینیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا